ZwerfvuilopruimingDit jaar gaat de zwerfvuilopruiming door op 24 maart.

We verzamelen om 9u30 aan het gemeentelijk technisch centrum; Korte Veerstraat 41 in Terhagen.

Er is 's middags een gratis broodjesmaaltijd voorzien.

Werkmateriaal (verzamelzakken, handschoenen, grijpstokken, …) zal aanwezig zijn.

Kinderen, onder begeleiding van minstens 1 volwassene, zijn uiteraard welkom!

Tot dan!


Zwerfvuil is alom... Ook Terhagen ontsnapt er niet aan.

Alhoewel het gemeentebestuur en zijn personeel de laatste jaren een tandje bijgestoken hebben als het om het proper houden van onze straten gaat, bestaat volgens ons nog steeds de noodzaak tot het organiseren van een jaarlijkse zwerfvuilopruiming.

In de eerste plaats natuurlijk om het zwerfvuil dat door de mazen van het net van het gemeentepersoneel glipt op te ruimen maar ook om een signaal te geven naar de vervuilers toe. Dat er mensen zijn die het niet leuk vinden dat hun dorp be- en vervuild wordt. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de zwarte punten op het gebied van zwerfvuil (en sluiksorten) op te lijsten en door te geven aan het gemeentebestuur. Last but not least is het weer een opportuniteit om een aantal sympathisanten en gelijkgestemden - jong en oud - op de been te krijgen voor een goede zaak.

Meestal gaat deze zwerfvuilopruiming door rond half maart, en wordt gecoördineerd vanuit het gemeentelijk logistieke centrum in Terhagen.

 

Om het jaar goed te beginnen organiseert Actief Terhagen, tezamen met een aantal Terhaagse Vereningen, Traag aan 't Spit.

Na 16 kerstboomverbrandingen zocht Actief Terhagen in 2015 naar een nieuw concept om de sociaal voelende mensen van Terhagen de kans te geven op een gezellige manier hun dorpsgenoten een gelukkig nieuw jaar te wensen.

Het gezellig verorberen van een varken aan het spit, in de nieuwjaarsluwte en bij seizoenseigen dorstlessers werd "Traag aan 't Spit" gedoopt.

Tezamen met een zeven-tal verenigingen, die je op de affiche terugvindt, wordt een warme avond verzorgd.

Een lekker stukje vlees met patatjes of brood en saus, pannenkoeken, hot-dogs, chili, koffie, gebak, gluhwein, ... rond gezellige vuurtjes.

Muzikale omlijsting door dj's The Bondt Brothers, Clac en KKH De Breydelzonen.

Voor de kinderen is de turnzaal ingericht als speel- annex chillzone.

Er wordten prijsjes verloot onder de kinderen die een kleurplaat inkleuren. Deze wordt in heel Terhagen gebust.

Dit feestje gaat door op de speelplaats van het Dorpshuis. Ingang langs de K. Huysmansstraat 3.
Start om 18 uur. INKOM GRATIS!

© Actief Terhagen
NIEUW Rekeningnummer: BE69 1030 5565 9678