Zwerfvuilopruiming

 

 

 

 

22 maart 2020.

Zwerfvuilopruiming geannuleerd.

Teneinde de verspreiding van het coronavius in te perken, zijn wij genoodzaakt de jaarlijkse zwerfvuilopruiming af te blazen.

We willen wel iedereen oproepen om inidiviueel zijn of haar steentje bij te dragen door tijdens uw dagelijkse wandeling het afval dat u tegenkomt te verzamelen en in de vuilnisbak te deponeren en vooral de straten en natuur niet verder te vervuilen zoals sommige mensen menen te moeten doen.

Alvast bedankt voor uw medewerking en een gezonde wandeling toegewenst.

 


 

Zwerfvuil is alom... Ook Terhagen ontsnapt er niet aan.

Alhoewel het gemeentebestuur en zijn personeel de laatste jaren een tandje bijgestoken hebben als het om het proper houden van onze straten gaat, bestaat volgens ons nog steeds de noodzaak tot het organiseren van een jaarlijkse zwerfvuilopruiming.

In de eerste plaats natuurlijk om het zwerfvuil dat door de mazen van het net van het gemeentepersoneel glipt op te ruimen maar ook om een signaal te geven naar de vervuilers toe. Dat er mensen zijn die het niet leuk vinden dat hun dorp be- en vervuild wordt. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de zwarte punten op het gebied van zwerfvuil (en sluiksorten) op te lijsten en door te geven aan het gemeentebestuur. Last but not least is het weer een opportuniteit om een aantal sympathisanten en gelijkgestemden - jong en oud - op de been te krijgen voor een goede zaak.

Meestal gaat deze zwerfvuilopruiming door rond half maart, en wordt gecoördineerd vanuit het gemeentelijk logistieke centrum in Terhagen.